Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Achtergrond


starten
KVK Trendrapport augustus: afname starters, vooral in landbouw en groothandel
In augustus waren er relatief weinig starters in het Nederlandse bedrijfsleven, in totaal 17.258. Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over augustus 2021. De zomer is altijd een luwe periode, maar ook vergeleken met dezelfde maand vorig jaar is er een afname van 5%.

tech startup
Waarom zijn tech start-ups zo belangrijk en waar staat Nederland?
De plek van Nederland als ecosysteem voor start-ups begint de laatste jaren meer vorm te krijgen. We stijgen in de ranglijsten en investeringen groeien. Toch is er ook nog veel dat voor verbetering vatbaar is. Drie belangrijke uitdagingen om écht een goede plek voor start-ups te worden.

Jan Iedema
Zoetermeer op weg naar 2040
"Zoetermeer is een stad van toegepaste innovatie, waarin onderwijs, bedrijven en kennisinstellingen steeds meer naar elkaar toe bewegen", aldus wethouder Jan Iedema.
Uw mening over de Ontwerpvisie Zoetermeer 2040: gesloten.

Entrepreneur of the Year 2021
Genomineerden Entrepreneur of the Year 2021 bekend
In samenwerking met EY - Met de Entrepreneur Of The Year-award zet EY al 25 jaar vernieuwend ondernemerschap op een voetstuk en moedigt het ondernemers aan om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen. Dit zijn de genomineerden van 2021.

kickstart
3 concrete voorstellen die banen creëren & economische groei stimuleren
Het nieuwe kabinet heeft de belangrijke taak om het economische herstel van Nederland vorm te geven. Startups en scaleups spelen hierin een onmisbare rol. In oktober hebben we samen met bijna 400 #KickstartNL ondertekenaars het KickstartNL manifest gelanceerd. Daaruit hebben we vanuit Techleap.nl samen met de Dutch Startup Association de drie belangrijkste voorstellen aan de informateur gestuurd.

Herstelprogramma MKB
Europa investeert miljoenen in Herstelprogramma MKB via Qredits
Luxemburg/Almelo 2 juli 2021 - Het Europees Investeringfonds (EIF) geeft een garantie af tot €70 miljoen vanuit het Europese Garantiefonds (EGF) om nieuwe leningen vanuit Qredits te dekken ter ondersteuning van ruim 3.500 Nederlandse micro-bedrijven.

ecosysteem
Belang van een werkend innovatie-ecosysteem
Innovatie vindt nooit plaats in isolatie, maar het is altijd het resultaat van verschillende sociale, politieke, economische en culturele factoren. Wanneer startups en scaleups onderdeel zijn van goed functionerende innovatie-ecosystemen wordt de economische impact vergroot.

maakindustrie
Winkelleegstand eruit, maakindustrie erin
Terwijl de maakindustrie groeit en steeds vaker lokaal actief is, verkeren de verkopende winkels in zwaar weer. Combineer die twee daarom, stellen Valérie Noordink en Ellen Scholten van Bureau Stedelijke planning voor. Dat biedt kansen voor zowel het centrum als de periferie van de stad.

Abonneer op Achtergrond