Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Achtergrond


locatie essentieel voor it bedirjven
Rabobank belicht waarom locatie essentieel is voor IT-bedrijven
De IT-sector staat voor een aantal grote uitdagingen. Zo komen bedrijven in de IT-sector maar moeilijk aan goed gekwalificeerd personeel en is een snelle groei niet altijd even gemakkelijk te managen. Om als IT-bedrijf deze uitdagingen het hoofd te bieden, kan de locatie van een bedrijf helpen zo meldt Rabobank in een recent onderzoek.

greenport West Holland
DTC Subsidy for Greenport West-Holland Cyber Resilience Centre
The Digital Trust Centre (DTC), part of the Ministry of Economic Affairs and Climate Policy, announced that it will grant subsidy to set up a Cyber Resilience Centre for Greenport West-Holland. This centre will become the leading centre of expertise and information hub for cybersecurity within the entire chain of the horticultural sector (production, trade, logistics and technology) in West-Holland.

financieringslandschap
Hoe ziet het financieringslandschap eruit voor wetenschappelijke startups en hoe kunnen we het verbeteren?
Wetenschappelijke kennis kan via startups een grote positieve impact maken op de Nederlandse (en wereldwijde) economie en maatschappij. Daarbij is het bekend dat financiering voor deze startups essentieel is om tot wasdom te komen.

trendrapport
KVK Trendrapport november: veel starters in logistieke sector; aantal faillissementen stijgt
Er waren in november 20.275 starters, dat is 1% minder dan in november 2020. Het totaal aantal bedrijven is op 1 december 2021 verder gestegen naar 2.195.820. Hiervan zijn er ruim 1,1 miljoen fulltime zzp’ers en ruim 300.000 parttime zzp’ers.

te weinig startups groeien door
Start-up ecosysteem verbeteren? ‘Verder kijken dan stadsgrenzen’
Het Rotterdamse ecosysteem breder dan de stad, ook Delft en omringende gemeenten vallen hieronder. Door als regio samen op te trekken kunnen we die ideale combinatie van ondernemerschap en technologische innovaties veel beter naar buiten brengen.

groei met je bedrijf
Het groeifasenmodel helpt je groeien
Breekt er een nieuwe fase aan dan gaat dat gepaard met veranderingen in de structuur, cultuur en winstgevendheid van je bedrijf. Misschien heb je het gevoel dat je de groei amper kunt bijbenen en het overzicht kwijtraakt. Dan kan het groeifasenmodel je helpen.

Top 10 tech trends
Top 10 tech trends that will shape the coming decade, according to McKinsey
McKinsey & Company predicts that we’ll experience more technological progress in the coming decade than we did in the preceding 100 years put together. These are the top 10 tech trends that will dominate the shifting landscape.

innoveren
Qredits uit Almelo ziet kleine bedrijven uit het coronadal kruipen, maar de ondernemer sappelt nog.
Het Kleinbedrijf bewijst zijn veerkracht na een zeer slecht eerste kwartaal van 2021. Ook al leeft één op de drie ondernemers van een inkomen onder bijstandsniveau, dan nog is er in het tweede kwartaal wat optimisme teruggekeerd.

Abonneer op Achtergrond