Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Startup


financieringsmogelijkheden
Financiering voor ondernemers: overzicht per fase
U heeft geld nodig voor uw bedrijfsplannen. De overheid kan u daarbij helpen met subsidies, fiscale instrumenten, financiering of investeringen.

up!rotterdam
Join startup missions of Up!Rotterdam
Our partner Up!Rotterdam is gearing up for an incredible journey this year as they are going to startup missions to some of the most prestigious tech and startup events. Do you want to join? Read more ...

startup crash
Startups somber over klimaat voor ondernemers in Nederland: ‘Onze problemen hebben weinig prioriteit’
De onvrede over het Nederlandse ondernemingsklimaat groeit. Waar ceo’s van corporates over elkaar heen buitelen om hun ongenoegen te uiten, houden startups en scaleups zich stil. Dat is niet omdat alles daar wel op rolletjes gaat, blijkt uit een rondgang van MT/Sprout.

Tranzero/ Dennis Luiten
Succesverhaal nu ruim een jaar onderweg met de bubbleflush bij de Gemeente Leiden
Schoonmaakinnovatie van Zoetermeerse ondernemer wordt succesvol ingezet in gemeente Leiden. Via een subsidieregeling is in Leiden een groot aantal Bubbleflushes aangeschaft. De toiletten op het Stadhuis Leiden zijn nu schoon zonder gebruik van zware chemicaliën die in het riool en het grondwater terecht komen. Bovendien bespaart deze nieuwe manier van schoonmaken water en vele kilo’s verpakkingsmateriaal.

innovatie veen
Gezocht: oplossingen voor alternatieven van veen in potgrond (substraat) voor export
Het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit is op zoek naar innovatieve oplossingen die het gebruik van veen in producten, geëxporteerd vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk, kunnen vervangen.

Thijs Verheul
Zonder de mystiek rondom startups is er geen gek die eraan begint
'Stop met die mystiek rond startups', betoogde TIAS-docent Camilla van den Boom onlangs op MT/Sprout. Ondernemer Thijs Verheul is het daarmee oneens. 'Net zoals jongens en meisjes gaan voetballen omdat ze Arjen Robben en Lieke Martens zien schitteren, heeft ons startup-ecosysteem dat ook nodig', schrijft hij in een opiniebijdrage.

Grote Expo
Inspirerende expo van innovatieve projecten trekt veel bezoekers
Op de Expo die vrijdag 26 januari jl. werd gehouden in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park presenteerden studenten van alle leerjaren van de ICT-opleiding van De Haagse Hogeschool vol enthousiasme meer dan 38 innovatieve projecten en games waaraan zij in het afgelopen semester werkten.

KibA
GameLab faciliteert ontwikkeling app die kinderen helpt angsten te overwinnen
GAMELAB | KibA is een app die kinderen helpt angsten te overwinnen. Binnen het GameLab Zoetermeer werkt Maarten de Bruin aan dit project in opdracht van de Universiteit Leiden.

Abonneer op Startup