Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates zzp


mobiliteitsteam
Mobiliteitsteam helpt je aan werk in de coronacrisis
Ben jij door de coronacrisis je werk verloren of dreig je jouw werk te verliezen? Heb je extra hulp nodig bij het vinden van ander of nieuw werk? Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) helpt werkzoekenden, werknemers en ondernemers met onder andere (om)scholing en begeleiding.

samen corona onder controle
Coronavirus: Informatie voor ondernemers in Zoetermeer
Er zijn verschillende landelijke en lokale regelingen waar u als ondernemer gebruik van kunt maken. Lees in dit bericht hoe de gemeente Zoetermeer ondernemers ondersteunt en volg de links naar informatie van de Rijksoverheid.

wetten en regels
Wetswijzigingen voor zzp’ers per 1 juli 2022
Per 1 juli 2022 gaat de btw op energie omlaag, waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Ook moeten grote bedrijven hun rekeningen binnen 30 dagen aan jou betalen en krijg je de mogelijkheid het bezoekadres van je bedrijf af te schermen bij (mogelijke) dreiging.

geld lenen als zzp'er
Een lening aanvragen als zzp'er
Met je eigen (spaar)geld en vanuit je omzet kun je al veel betalen. Heb je toch extra geld nodig? Kijk dan hier waar je zakelijk geld kunt lenen als zzp'er.

NZ Young
NZ Young: de aftrap!
Netwerk Zoetermeer begint met NZ Young, een challenge voor het meer en beter betrekken van jonge ondernemers bij de businessclub en om ervoor te zorgen dat jonge ondernemers zich snel thuis voelen bij Netwerk Zoetermeer.

trendrapport
KVK Trendrapport november: veel starters in logistieke sector; aantal faillissementen stijgt
Er waren in november 20.275 starters, dat is 1% minder dan in november 2020. Het totaal aantal bedrijven is op 1 december 2021 verder gestegen naar 2.195.820. Hiervan zijn er ruim 1,1 miljoen fulltime zzp’ers en ruim 300.000 parttime zzp’ers.

subsidie
3 veelgebruikte subsidies en regelingen die per 1 januari 2022 veranderen
Subsidies en fiscale regelingen kunnen financieel voordeel opleveren voor jouw bedrijf. Bekijk welke subsidie of regeling interessant kan zijn voor jouw bedrijf. En lees wat er verandert in 2022.

subsidie aanvragen
Hoe vraag ik als ondernemer effectief subsidies aan?
Veel (startende) ondernemers komen in aanmerking voor een subsidie of andere publieke financiering. Maar slechts een klein percentage maakt hier daadwerkelijk gebruik van. Dat is jammer want Nederland heeft één van de meest ontwikkelde en uitgebreide subsidiemarkten binnen Europa.

Abonneer op zzp