Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Subsidies en regelingen


financiele regelingen
Checklist: steun na 30 september 2021
Het kabinet is per 1 oktober 2021 gestopt met een aantal steunmaatregelen. Dit artikel biedt (zelfstandig) ondernemers, werknemers en werkzoekenden overzicht op welke regelingen nog wel een beroep kan worden gedaan.

mkb deal
Digitaliseringsvoucher MKB Zoetermeer voor retail en horeca
Met ingang van 1 oktober kan het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Zoetermeer gebruik maken van een financiële regeling die verdere en betere digitalisering van de onderneming stimuleert.

Tozo-lening
Zelfstandig ondernemers krijgen langer de tijd om coronalening af te lossen
De terugbetalingsverplichting op de lening voor bedrijfskapitaal Tozo wordt uitgesteld tot 1 januari 2022. Tijdens deze periode wordt ook de rente-opbouw tijdelijk stopgezet.

herstructureren
Qredits gaat corona-doorstartkredieten aan MKB-bedrijven verstrekken
Het kabinet stelt over een periode van drie jaar 200 miljoen euro beschikbaar voor leningen aan MKB-bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. Deze ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal 100.000 euro, onder gunstige voorwaarden.
Indienen aanvragen kan per 1 juni 2021.

samen corona onder controle
Coronavirus: Informatie voor ondernemers in Zoetermeer
Er zijn verschillende landelijke en lokale maatregelen waar ondernemers gebruik van kunt maken. Lees in dit bericht hoe de gemeente Zoetermeer ondernemers ondersteunt en volg de links naar informatie van de Rijksoverheid.

ondersteuning
Bent u zzp'er met weinig of geen werk?
Veel ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis. Voor een deel van hen biedt een ondersteuningsmaatregel voldoende uitkomst. Maar er zijn ook heel wat ondernemers die zich heroriënteren. De meerderheid wil door en kan daarbij ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld om hun ondernemersperspectief te versterken of zich te laten bij- of omscholen.

omscholing als IT-er
Nieuwe subsidie om werknemers om te scholen
Heb jij moeilijk vervulbare vacatures? Een nieuwe subsidieregeling verlaagt de drempel om nieuw personeel om te scholen. Het ministerie van Economische Zaken stelt € 3.750,- per nieuwe werknemer beschikbaar. De nieuwe werknemer moet tussen 1 september en 1 december zowel omscholing als praktijkbegeleiding worden aangeboden.

mobiliteitsteam
Mobiliteitsteam helpt je aan werk in de coronacrisis
Ben jij door de coronacrisis je werk verloren of dreig je jouw werk te verliezen? Heb je extra hulp nodig bij het vinden van ander of nieuw werk? Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) helpt werkzoekenden, werknemers en ondernemers met onder andere (om)scholing en begeleiding.

Abonneer op Subsidies en regelingen