Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Subsidies en regelingen


Tozo-lening
Zelfstandig ondernemers krijgen langer de tijd om coronalening af te lossen
De terugbetalingsverplichting op de lening voor bedrijfskapitaal Tozo wordt uitgesteld tot 1 januari 2022. Tijdens deze periode wordt ook de rente-opbouw tijdelijk stopgezet.

TVL voor starters
Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021 startende ondernemingen
De TVL Startende ondernemingen is er voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en geldt ook voor zzp'ers met een aparte voordeur naar hun werkruimte.
U kunt de Startersregeling Q1 2021 aanvragen vanaf 31 mei, 09:00 uur tot 12 juli, 17.00 uur.

steunpakket derde kwartaal 2021
Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal
Sommige ondernemers hebben fors moeten interen op hun reserves. Het kabinet is daarom van plan om het steunpakket voor banen en economie door te trekken in het derde kwartaal van 2021 en komt zij met extra maatregelen om te helpen met de gegroeide schuldenlast.

herstructureren
Qredits gaat corona-doorstartkredieten aan MKB-bedrijven verstrekken
Het kabinet stelt over een periode van drie jaar 200 miljoen euro beschikbaar voor leningen aan MKB-bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. Deze ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal 100.000 euro, onder gunstige voorwaarden.
Indienen aanvragen kan per 1 juni 2021.

toekomstgericht ondernemen
Cursus Toekomstgericht Ondernemen in Zoetermeer biedt perspectief
Hoe ziet de toekomst van jouw bedrijf eruit na corona? Ben jij als zzp'er of MKB-ondernemer zwaar getroffen door de corona-maatregelen en wil je na deze crisis weer succesvol aan jouw onderneming werken? De gemeente Zoetermeer wil je daarbij ondersteunen met de cursus “Toekomstgericht Ondernemen”.
De inschrijving is geopend.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)
Regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)
Bent u ondernemer/zzp’er, werknemer of werkzoekende en heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen? En kunt u daardoor noodzakelijk kosten zoals woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. TONK aanvragen in Zoetermeer kan met ingang van 6 april.

samen corona onder controle
Coronavirus: Informatie voor ondernemers in Zoetermeer
Er zijn verschillende landelijke en lokale maatregelen waar ondernemers gebruik van kunt maken. Lees in dit bericht hoe de gemeente Zoetermeer ondernemers ondersteunt en volg de links naar informatie van de Rijksoverheid.

omscholing
Omscholen naar een kansrijk beroep in de ICT en techniek?
Wilt u 1 of meer van uw medewerkers of nieuwe medewerkers laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT? Als werkgever kunt u aanspraak maken op financiële ondersteuning van de nieuwe Omscholingsregeling.

Abonneer op Subsidies en regelingen