Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Wetten en regels


Kabinet versterkt economische weerbaarheid kennisintensief bedrijfsleven
Het kabinet introduceert twee hulpmiddelen om de economische weerbaarheid van het Nederlandse bedrijfsleven te versterken: Het Ondernemersloket Economische Veiligheid, een informatie- en adviesloket voor het Nederlandse kennisintensieve mkb en de Wet Veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames (Wet Vifo).

duurzaam energie besparen
Duurzaam Energie Besparen (DEB)
Welke onderdelen van een onderneming kunnen er eigenlijk verduurzaamd worden? DEB is hét platform voor energie­besparing en verduur­zaming voor alle ondernemers.

wetswijzigingen
Wetswijzigingen voor starters per 1 januari 2023
Vanaf 1 januari 2023 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. De zelfstandigenaftrek gaat in 2023 met 1.280 euro naar beneden en wordt komende jaren verder afgebouwd.

energiebesparende maatregelen
Energiebesparings­plicht: zo voldoe je er aan
Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan moet je alle energiebesparende maatregelen nemen die je binnen 5 jaar kunt terugverdienen. Heb je een kantoorpand, dan moet je vanaf 2023 zelfs minimaal energielabel C hebben.

wetswijzigingen
Wetswijzigingen voor mkb'ers per 1 januari 2023
Vanaf 1 januari 2023 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. Zo betaal je meer vennootschapsbelasting, gaat het minimumloon met ruim 10% omhoog en ontvang je een lagere energierekening vanwege een prijsplafond. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen voor mkb’ers.

belastingplannen
Belastingplannen voor maat­schap, eenmans­zaak, vof en cv
Op Prinsjesdag presenteert het kabinet de belangrijkste plannen voor 2023. Lees hier wat er in 2023 verandert op het gebied van belastingen voor de eenmanszaak, vof, maatschap en cv.

belasting terugbetalen
Ondernemer betaalt per 1 oktober belastingschuld af
Heb je brieven van de Belastingdienst ontvangen over het terugbetalen van je belastingschuld? Vanaf 1 oktober 2022 moeten ondernemers belastingschulden, die ontstaan zijn door bijzonder uitstel van betaling, afbetalen met ruimte voor een betalingsregeling en versoepeling.

kleine ondernemers regeling
Kleineondernemers­regeling gebruiken
De kleineondernemersregeling (KOR) is per 1 januari 2020 veranderd. In plaats van een belastingvermindering is er nu een btw-vrijstelling. Deze kun je gebruiken als je omzet onder de 20.000 euro blijft. De KOR mag je in elke rechtsvorm gebruiken.

Abonneer op Wetten en regels