Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesverhaal nu ruim een jaar onderweg met de bubbleflush bij de Gemeente Leiden

Schoonmaakinnovatie van Zoetermeerse ondernemer wordt ingezet in gemeente Leiden. Via een subsidieregeling is in Leiden een groot aantal Bubbleflushes aangeschaft. De toiletten op het Stadhuis Leiden zijn nu schoon zonder gebruik van zware chemicaliën die in het riool en het grondwater terecht komen. Bovendien bespaart deze nieuwe manier van schoonmaken water en vele kilo’s verpakkingsmateriaal.

B2-Cleaning: ecologisch én sociaal duurzaam

Toiletten ontkalken via geluidstrillingen: schoonmaakbedrijf B2-Cleaning doet dat. Met wat hulp van gemeente Leiden. Milieubelastende producten zijn daardoor overbodig. Én het is beter voor de gezondheid van degenen die ermee werken: de schoonmakers.

B2-Cleaning is één van de grootste schoonmaakbedrijven in de Leidse regio. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niet alleen door zoveel mogelijk milieuvriendelijke producten te gebruiken. Ook als het gaat om de gezondheid van het personeel. “We zijn immers niet alleen verantwoordelijk voor een gezonde leefomgeving. We zijn ook verplicht om goed voor onze mensen te zorgen”, stelt operationeel manager Maarten van Rijn.

BubbleFlushes

Het schoonmaakbedrijf ontving van gemeente Leiden een bijdrage uit de subsidieregeling Circulair Verwaarden, waarmee de gemeente hergebruik van materialen stimuleert. Maarten: “Dat geld gebruiken we voor de aanschaf van een groot aantal BubbleFlushes. Dit apparaat doet zijn werk in toiletten, onder water. Via geluidstrillingen en imploderende luchtbellen worden kalk en aangehecht vuil verwijderd. Daardoor komen er geen chemicaliën in het riool en het grondwater terecht. Bovendien worden met deze nieuwe manier van schoonmaken water en vele kilo’s verpakkingsmateriaal bespaard.”