Overslaan en naar de inhoud gaan
failliet

Failliet gaan geeft alleen maar ellende

Nu de coronasteun is stopgezet neemt het aantal faillissementen sterk toe. Achter de oplopende cijfers gaan menselijke drama’s schuil.

'Failliet gaan geeft alleen maar ellende', schetst Michiel Hordijk, directeur van het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf (IMK). Ondernemers die ermee geconfronteerd worden, raadt hij aan begeleiding te zoeken. 'Ga niet in je eentje met een curator om tafel zitten. Doe het niet.'

Als ondernemer kom je regelmatig voor uitdagingen te staan. Sommige daarvan zijn klein en behapbaar, andere zijn groter en hebben dan ook grote gevolgen voor jou en je onderneming.

Het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf is er voor iedere levensfase van de ondernemer en van zijn of haar onderneming.

Starten, groeien, herstellen of beëindigen zijn allemaal fases waar je wel wat hulp bij kan gebruiken. Daar zorgen we voor, met meer dan 70 gekwalificeerde ondernemerscoaches en bedrijfsadviseurs. En omdat we ons richten op zowel MKB als ZZP-ers hebben we de kennis en ervaring die daarbij past. Elk jaar begeleiden we duizenden ondernemers die een eigen inkomen genereren met hun onderneming, ze zijn een motor van onze samenleving. En daar zijn we trots op.