Overslaan en naar de inhoud gaan
Investor Readiness Programs

InnovationQuarter: Investor Readiness Programs

Investor Readiness Programs zijn versnellingsprogramma’s voor innovatieve startups en mkb-ondernemingen, die op het punt staan de markt te betreden of al enkele betalende klanten hebben. In tien weken werkt InnovationQuarter in zo’n programma samen met jou naar een succesvolle financieringsaanvraag toe.

Wat is een Investor Readiness Program (IRP)?

Tijdens het IRP krijg je inzicht in hoe potentiële investeerders naar jouw businesscase kijken.

Je verzamelt bewijslast die aantoont dat:

  • je een duidelijk beeld hebt van het klantprobleem (klant),
  • jouw oplossing de beste oplossing is voor de klant (product),
  • je het vooruitzicht hebt op een winstgevend businessmodel (businessmodel),
  • jouw teamleden activiteiten verrichten die gefocust zijn op het realiseren van de mijlpalen die horen bij de levensfase waarin jouw onderneming actief is (team),
  • jouw financieringsaanvraag voor potentiële financiers goed is onderbouwd (geld).

Tien weken lang vindt er wekelijks een bijeenkomst plaats: een praktische workshop of een individuele sessie. Buiten deze bijeenkomsten wordt veel van je verwacht. Iedere week werk je zelfstandig aan activiteiten en word je hierbij gecoacht door een Business Developer, Investment Manager of andere betrokkene. Je gaat actief in gesprek met (potentiële) klanten om voldoende bewijslast te verzamelen. Samen met andere ondernemers volg je het programma. Het zijn intensieve én leerzame weken!

Voor wie is een IRP?

IRP’s zijn opgezet voor innovatieve startups en mkb-ondernemers die op het punt staan de markt te betreden of al enkele betalende klanten hebben en met het oog op hun vervolgstap een financieringsvraag hebben.

De IRP’s die InnovationQuarter aanbiedt zijn voor bedrijven/projecten die in Zuid-Holland zijn gevestigd. Naast het periodieke IRP organiseren we inmiddels ook hiervan afgeleide programma’s, die bijvoorbeeld gericht zijn op bedrijven uit een specifieke sector of rondom een bepaald thema.

Ben je op zoek naar een programma specifiek gericht op het internationaal opschalen van je bedrijf, dan raden we het Globaliser programma en Export Accelerator Program aan. In deze programma’s zit je samen met bedrijven die naar het buitenland willen uitbreiden.