Overslaan en naar de inhoud gaan
winnaars expo Haagse Hogeschool

Spider Spell wint op Expo in de Dutch Innovation Factory

Op een goed bezochte Expo in de Dutch Innovation Factory wint de PC-game Spider Spell van studententeam Narwhal Point de award voor Beste Game. Het Inspiratielab-team van de Haagse Hogeschool, tweede tijdens Self Driving Challenge van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) toonde hun zelfrijdende kart. Team Discover-IT van studenten Innovative Development en Advanced Data Science & AI kregen een award voor hun game om IT-studenten te helpen met hun studiekeuze.

De Expo, die plaatsvond van 13:00 tot 16:00 in het atrium van de Dutch Innovation Factory was goed bezocht. Wie een game wilde spelen moest soms even in de rij staan om aan de beurt te komen. Maar het was het wachten waard. 

De jury, bestaande uit game-industrie zwaargewichten, beoordeelde de gemaakte games op originaliteit, kwaliteit en speelplezier. Zij bekroonden Spider Spell als winnaar, op de voet gevolgd door de goed gemaakte hack-and-slash game Yokai, die zich afspeelt in feodaal Japan. 

Naast de twee eerder genoemde titels waren er de piratengame Pirates, Pirates, Pirates, het minigame-festijn Baking Bread, het duistere Alien Onboard, het 2D avonturenspel Oh My Cult! en Robot Rebellion waarin je als zwaardvechter met een robotmaatje monsters te lijf gaat.

De jury bestond uit bestuurslid van de Dutch Games Association Bertine van Hövell tot Westerflier, de Zweed Mårten Jonsson die producer is bij Deloryan Studios en coördinator game onderwijs aan de Haagse Hogeschool Mathijs Koning.

Het THUAS GameLab deed mee met Animape, een indrukwekkende game in virtual reality. Het co-op spel met Egyptisch thema Benjamin & Carol: Mystery of the Scarab en de game Realm of Relics waarin je in een museum puzzels moet oplossen waren eveneens te spelen. Daarnaast werden de GameLab projecten InnovA58 van Rijkswaterstaat en gymlessenplanner GymSim getoond.

Het Inspiratielab-team van de Haagse Hogeschool was aanwezig dat tweede was geworden op de Self Driving Challenge van de RDW met hun zelfrijdende kart. 

Wie nog meer wilde zien op deze Expo, werd op zijn wenken bediend met de projecten van de studenten van Innovative Development en Advanced Data Science & AI. Ook voor hen was er een award te winnen, die ging naar het team van Discover-IT. Zij hadden een game ontwikkeld om IT-studenten te helpen met hun studiekeuze. 

De Expo wordt georganiseerd door de Haagse Hogeschool, ondersteund door de Dutch Innovation Community, de Gemeente Zoetermeer en studievereniging SIM.