Overslaan en naar de inhoud gaan
Silver Era Transition

HBO-ICT Expo - Silver Era Transition winnaar "Becoming the Next online successful startup"

Tijdens de HBO-ICT Expo van de Haagse Hogeschool werd de startup pitch contest "Becoming the Next online successful startup" gewonnen door de internationale groep studenten achter Silver Era Transition (SET), een online platform waar ondernemers die hun bedrijf willen verkopen met behulp van AI gematcht worden met kansrijke overnamekandidaten.

Studenten van de minor ‘Becoming the Next Online Successful Startup’ presenteerden hun startup tijdens een Pitch Contest aan de jury bestaande uit ondernemer Bowie Derwort, mede-eigenaar Game Tailors, Daan de Graaf, Innovation Mentor en Startup Coach bij Rabobank, en Irma de Graaff, accountmanager startups & scale-ups en ondernemerscoach van de Gemeente Zoetermeer.

De Pitch Contest werd gewonnen door Silver Era Transition (SET), een online platform waar ondernemers die hun bedrijf willen verkopen met behulp van AI gematcht worden met kansrijke overnamekandidaten. Het  internationale groepje studenten achter deze startup, bestaande uit Ajin, Conor, Jason en Simone, was zeer vereerd met de prijs. Deze omvatte niet alleen de introductie van SET in het netwerk van de juryleden, maar ook een stand tijdens de beurs ZIE 2024, dé centrale ontmoetingsplek voor technologische industrie in Zuid-Holland, op 4 april a.s. in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De jonge ondernemers zijn zeer ambitieus en voornemens om van SET een groot succes te maken.

De jury was onder de indruk van het niveau van de startups die zich presenteerden. Bowie Derwort werd met name enthousiast van de passie waarmee de studenten aan hun projecten hadden gewerkt. Irma de Graaff was ervan onder de indruk dat de studenten in staat waren om de vertaalslag naar een kansrijk marktmodel te maken voor een vanuit creativiteit ontstaan project.