Overslaan en naar de inhoud gaan
unconference

Zoetermeerse scale-ups participeren in regionale halfjaarlijkse Unconference

Tijdens de regionale Scale-up Unconference op 16 mei jongstleden, georganiseerd door ImpactCity, Yes!Delft, Mannovation & Unknown Group, deelden Zoetermeerse scale-ups hun kennis, ervaring en uitdagingen als scale-up ondernemer. Deze editie van de halfjaarlijkse bijeenkomst werd wederom zeer goed gewaardeerd.

Een Unconference bijwonen?

Heeft u als scale-up ondernemer bepaalde uitdagingen waarover u wilt sparren met gelijkgestemden in een kleinere setting en onder deskundige leiding? Stuur dan Irma de Graaff, accountmanager start- & scale-ups in Zoetermeer, een berichtje via het contactformulier. Zij informeert u dan tijdig wanneer de volgende Unconference wordt georganiseerd. 

Wat is een UNconference?

De Scale-up UNconference is een interactief event waar jij als scale-up ondernemer jouw kennis en ervaring kan delen en kan leren van de ervaring en expertise van andere scale-up ondernemers.

Het doel van de UNconference is kennisdeling. De expertise, uitdagingen en vragen van de deelnemers bepalen het programma van de UNconference. Wat deze bijeenkomst zo waardevol maakt is dat het gaat om onderwerpen die jij belangrijk vindt! Die onderwerpen kunnen uiteenlopen: het kan gaan om de bouwstenen voor succes tijdens de groei van jouw bedrijf, de do’s en don’ts voor het aantrekken van talent, bepaalde keuzes die je hebt gemaakt tijdens het ondernemen, of juist over mislukkingen waar iedereen van kan leren.

Wat gaan we doen?

Wanneer je op donderdag binnenkomt, hebben we eerst een moment waarop we kort samenkomen om uit te leggen hoe de UNconference werkt en hoe de dag eruit gaat zien. Daarna starten we door samen naar de agenda te kijken. Op de agenda is een matrix getekend met daarop alle ruimtes en tijdslots die beschikbaar zijn. We starten met een lege agenda, maar het is de bedoeling dat we allemaal onze onderwerpen of vragen waar we over willen discussieren in de tijdslots plaatsen. 

Je zult eerst gevraagd worden om jouw vraag/onderwerp op een post-it te schrijven. Vervolgens noemen we een-voor-een dit op en wordt jouw post-it aan een zaal en tijd toegewezen. Aanwezigen schrijven zich vervolgens in door hun naam op een post-it bij de sessie van hun keuze plakken.

Wanneer jij de sessie hebt aangedragen, is het jouw verantwoordelijkheid om in de sessie aanwezig te zijn en de discussie te starten. Je kunt jouw onderwerp introduceren door een eerste vraag te stellen of informatie te geven over jouw gedachten. In elke ruimte zal een facilitator aanwezig zijn om de discussie te helpen faciliteren wanneer nodig.

Elke ruimte heeft een flipchart, markers en post-its die gebruikt kunnen worden om op te tekenen of te schrijven en waar de resultaten van elke sessie gedocumenteerd kunnen worden.

Dit event heeft het doel om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Wees niet bang om te vragen, leer van andere ondernemers, deel jouw kennis, maak nieuwe connecties en heb plezier!

Programma

13:00 – 13:30 Inloop met koffie en thee

13:30 – 14:30 Opening & agenda Setting

14:30 – 16:30 Break out rondes

16:30 – 17:00 Plenaire afsluiting

17:00 – 18:30 Netwerkborrel