Overslaan en naar de inhoud gaan
gamelab

Gamelab van start in de Dutch Innovation Factory

Het Gamelab in de Dutch Innovation Factory is een plek waar studenten onder deskundige begeleiding kunnen werken aan gaming gerelateerde opdrachten. Van PC en mobiele entertainment games tot aan serious games, digital twins en simulaties.

Jeroen Derwort is als Manager Gamelab van de Haagse Hogeschool gestart om deze projecten te verzamelen en te begeleiden.

Waarom een Gamelab?

Jeroen Derwort begeleidt vanuit de Haagse Hogeschool al enige jaren HBO-ICT stages van verschillende afstudeerrichtingen. Daarbij heeft hij ervaren hoe moeilijk het kan zijn voor studenten om een relevante opdracht te vinden in gaming. Dat komt niet omdat er geen opdrachten zijn, maar vooral omdat de bedrijven de studenten niet weten te vinden of andersom. Ook laat vaak de begeleiding te wensen over, omdat veel bedrijven geen ervaring hebben met games, gamification en simulaties.

Het Gamelab is ontstaan vanuit de behoefte om studenten die gaming gerelateerde projecten willen doen, de beste opties te bieden. Hoewel er in Nederland voldoende mooie bedrijven en projecten zijn op gaming gebied, blijkt het lastig voor studenten om deze te vinden. Ook is het van belang om aan kennisopbouw te doen. Hier voorziet het Gamelab in: een centrale plek waar opdrachten worden verzameld en gekeurd, waarna eraan wordt gewerkt in een duurzaam proces binnen de Hogeschool. Hierdoor krijgen studenten passende opdrachten en kunnen deze bovendien meerdere stageperiodes doorlopen.

Voor wie is het?

Studenten van de Haagse Hogeschool HBO-ICT die de afstudeerrichting Game Development & Simulation (GDS) hebben gekozen, of die de minor over gaming hebben gevolgd, kunnen vanaf komende jaargang terecht in het Gamelab voor stage, afstudeeropdracht of project.

Het Gamelab bevindt zich fysiek in de Dutch Innovation Factory, in de Innovation Labs die daar ingericht zijn. Maar er zal ook op andere locaties aan projecten worden gewerkt.

Wie zijn er betrokken bij het Gamelab?

Om de nodige deskundigheid te waarborgen is de hulp ingeroepen van GameTailors. Dit bedrijf uit Delft is gespecialiseerd in het maken van serious games die de wereld beter maken. Behalve dat zij waardevolle kennis inbrengen, hebben zij ook aansprekende opdrachten voor de studenten.

De opdrachten zijn afkomstig vanuit de Haagse Hogeschool en andere hogescholen en universiteiten, de Gemeente Zoetermeer en het bedrijfsleven.