Overslaan en naar de inhoud gaan
oranje handelsmissie fonds

Tot 30 juni: Aanvragen Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) open

Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) helpt succesvolle Nederlandse ondernemers met het waarmaken van hun exportdroom. Elk jaar kiezen we 10 winnaars. Zij krijgen 1 jaar lang professionele begeleiding bij hun entree op een nieuwe buitenlandse markt. Maar OHMF organiseert ook activiteiten waar we onze kennis van zaken delen met een grotere groep ondernemers.

Wat doet OHMF voor ondernemers?

Voor de winnaars van het fonds gaan er in het buitenland deuren open die anders gesloten blijven. Zij gaan op handelsmissie of presenteren zich op een grote beurs. Ook gaan zij in gesprek over relevante onderwerpen hoe zit de markt in elkaar en hoe pak je het betreden van de markt aan? En ze vinden zakenpartners. Zo krijgen de winnaars een snelle start in het exportland van hun keuze. Soms zijn er binnen een jaar al buitenlandse orders!

OHMF biedt winnaars een begeleidingstraject op maat. We zorgen voor de juiste contacten in het buitenland. Dat gebeurt onder meer via het netwerk van ambassades, consulaten generaals en Netherlands Business Support Offices (NBSO’S). En we bieden de juiste expertise op het juiste moment voor de ondernemer.

OHMF zet zich ook breder in voor ondernemers. We houden contact met alle deelnemers en organiseren voor hen regelmatig interessante evenementen. U kunt ons ook ontmoeten bij workshops. Hier denken we mee met uw business case. waar we ingaan op business cases.

Wat is OHMF?

Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) bestaat sinds 2013. Elk jaar kiezen we 10 winnaars uit de vele aanmeldingen. Zij winnen 1 jaar lang intensieve begeleiding bij hun start op een (nieuwe) buitenlandse markt. Zo krijgen ondernemers die hiervoor niet het netwerk of de armslag hebben, de kans om hun internationale ambities waar te maken.

Het OHMF is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het fonds is in 2013 opgericht door de partners ING, KLM, MKB-Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO.

Meld je aan voor OHMF 2022

Deelname is gratis. Een jury selecteert 10 winnaars. De jury bestaat uit experts op het gebied van internationaal zakendoen. Zij kiezen de winnaars op basis van de kracht van hun product of dienst, hun ambitie en de motivatie om in een bepaald land succesvol te zijn. De jury kijkt daarbij ook naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Houd ook  de OHMF-website en de mediakanalen van RVO in de gaten om op de hoogte te blijven.

De aanmelding voor de volgende ronde van het Oranje Handelsmissiefonds is gestart! U kunt zich aanmelden via onderstaande link.